Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Nationale damfinale in stadhuis Enschede

Glansrol Marino Barkel in aanloop toptoernooi

Enschede, 19 februari 2016 – De finale van het Nederlands kampioenschap dammen vindt van 7 tot en met 16 april plaats in het stadhuis van Enschede. De laatste keer dat de eindstrijd werd gehouden in Twente is zestien jaar geleden.

Op de deelnemerslijst staat in ieder geval Marino Barkel. De Vriezenvener heeft – als enige – in de halve eindstrijd al voldoende punten verzameld om zeker te zijn van een plaats in Enschede. IMG_9326Barkel zal aantreden tegen de in het vorige titeltoernooi te Emmeloord al gekwalificeerden nationaal kampioen Roel Boomstra (Emmen), Alexander Baljakin (Arnhem) en Auke Scholma (Baflo). De slotronde van de halve finale (goed voor acht deelnemers in april) vindt op zaterdag 20 februari plaats in Utrecht.

Foto:  Paul van de Veen:
“Overijssel is een sterke damprovincie.”

De Enschedese wethouder Jurgen van Houdt (Sport) zegt vereerd te zijn dat de finale van het Nederlands kampioenschap dammen in Enschede wordt gehouden. “Het toernooi past prima bij Enschede als sport- en kennisstad. En het mooie is dat, naast het eigenlijke kampioenschap met een vast sterk deelnemersveld, er ook nog allerlei activiteiten komen voor onze inwoners.” De vorige keer dat de finale van het kampioenschap in Twente werd gehouden was in 2000. Te Hengelo triomfeerde destijds Rob Clerc. In 1987 veroverde de fameuze Jannes van der Wal het kampioenschap in Nijverdal.

“Overijssel is een sterke damprovincie en dat laten we de rest van Nederland graag weten”, zegt Paul van de Veen. Hij is naast voorzitter van de provinciale dambond PODB ook eerste man van damclub Enschede. “Met diverse grote clubs is het in Overijssel goed dammen. Niet alleen op hoog niveau maar ook wat betreft de breedtesport. In het stadhuis spelen we met elektronische borden en klokken die ontwikkeld zijn door een Enschedees bedrijf, Digital Game Technology.”
Van de Veen hoopt dat de regionale favoriet Marino Barkel kampioen wordt. Het optreden van de Vriezenvener in de halve finales is in ieder geval veelbelovend.

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar