Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Veel strijd en bloedstollende partijen

Het bestuur van de KNDB is heel blij, dat het algemeen Kampioenschap van Nederland 2016 in Enschede wordt georganiseerd. Ik wil alle spelers feliciteren met het bereiken van deze finale!

Hans VermeulenHeel veel dank is verschuldigd aan het organisatiecomité onder leiding van Paul van de Veen. Hij heeft samen met Jeroen Goudt de mogelijkheden geboden om dit NK mogelijk te maken. Vervolgens zijn vele vrijwilligers aan de slag gegaan om de organisatie verder voor te bereiden.

Het was fantastisch dat de gemeente Enschede meteen positief reageerde op het verzoek om mee te werken aan de finale van het Nederlands kampioenschap. Een finale die volgens de wethouder van sport, Jurgen van Houdt, prima past bij Enschede als sport- en kennisstad.

Uiteraard bedank ik de sponsors, die dit NK financieel mogelijk maken. Het spreekt voor zich dat zonder deze middelen een finale niet goed mogelijk is. Ik verwacht daarom van de finalisten veel strijd en bloedstollende partijen. Als de spelers in dit toernooi het beste van zichzelf vragen, is het toernooi geslaagd. Organisatoren, sponsors en de spelers zelf kunnen dan met tevredenheid op dit toernooi in de mooie stad Enschede terugkijken.

Het NK is enorm sterk bezet is en kent veel kanshebbers voor de titel. Dit affiche moet een spannend en hoogstaand toernooi gaan opleveren! Helaas kan titelhouder Roel Boomstra vanwege studieverplichtingen en de voorbereiding op zijn WK-match tegen Jan Groenendijk niet meedoen. Wie zal de titel van Roel overnemen? En hoe zullen de debutanten in dit sterke deelnemersveld gaan presteren? Aan hen een bijzonder succes toegewenst.
Het toernooi is via internet te volgen. Maar het is voor iedereen, die bij de organisatie van het NK betrokken is nog leuker om het toernooi live mee te maken. Ga naar Enschede en maak het beste wat dammers te bieden hebben van nabij mee! Tot slot wens ik alle spelers, arbiters en organisatoren een mooi en sportief toernooi toe!

Hans Vermeulen, voorzitter KNDB

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar