Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Kampioen Boomstra trekt zich terug

Enschede, 8 maart 2016. Regerend damkampioen Roel Boomstra zal volgende maand in Enschede niet zijn nationale titel verdedigen. De speler wil zich dit jaar vooral concentreren op zijn studie natuurkunde en de match om de wereldtitel.

20150418145356“Bij topsport hoort het maken van moeilijke keuzes”, zegt Boomstra. “Afgelopen jaren hebben me geleerd om naast het dammen en de studie voldoende rust te nemen. Het lijkt me onverstandig mij begin april in een zwaar toernooi te storten.”

De organisatoren van het nationale damkampioenschap in Enschede respecteren de keuze van Boomstra, een van de sterkste spelers ter wereld. De naam van zijn vervanger zal later deze week bekend worden gemaakt.

Roel Boomstra en Jan Groenendijk zullen komend najaar of begin 2017 strijden om de wereldtitel. De match zal waarschijnlijk plaatsvinden in het oosten of noorden van Nederland. De Rus Alexander Georgiev, de regerend wereldkampioen, heeft zich onverwacht teruggetrokken voor de tweekamp. Daardoor staat vast dat het dammen voor het eerst sinds 1984 (Harm Wiersma) weer een Nederlandse wereldkampioen dammen krijgt.

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar