Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Kampenaar Kuijvenhoven vervangt Boomstra

Enschede, 10 maart 2016. Niek Kuijvenhoven vervangt Roel Boomstra in de finale van het Nederlands kampioenschap dammen in Enschede. Regerend kampioen Boomstra geeft prioriteit aan zijn studie natuurkunde en heeft bovendien tijd nodig om zich voor te bereiden op de match om het wereldkampioenschap tegen Jan Groenendijk.

De Kampenaar Kuijvenhoven eindigde in de halve finale in zijn groep op de gedeelde eerste plaats maar viel desondanks net buiten de boot. Hij boekte drie overwinningen (tegen Yuen Wong, Leopold Sekongo en Waldo Aliar) en incasseerde slechts één nederlaag: tegen Ben Provoost.
Dankzij de komst van Kuijvenhoven is Overijssel in de finale met twee spelers vertegenwoordigd. Ook Marino Barkel uit Vriezenveen plaatste zich voor de eindstrijd van het NK dammen in het stadhuis van Enschede.

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar