Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Toernooi als bindmiddel in samenleving

Allereerst wil ik graag alle sporters en iedereen die betrokken is bij dit Nederlands kampioenschap dammen van harte welkom heten in Enschede en ons prachtige stadhuis.

college-jurgen-van-houdtIk vind het een eer dat de finale van dit kampioenschap in onze stad wordt gehouden. Het toernooi past prima bij Enschede als sport- en kennisstad. Extra trots ben ik dan ook dat de elektronische borden en klokken die gebruikt worden, ontwikkeld zijn door het Enschedese bedrijf Digital Game Technology.

Een mooie bijkomstigheid van het toernooi is dat er in de loop van dit jaar ook nog allerlei activiteiten komen voor onze inwoners. Wat dacht u van een schooldamtoernooi voor de jeugd in onze stad? Dammen houdt mensen geestelijk vitaal.

Daarom is het geweldig dat vrijwilligers van deelnemende verenigingen het idee hebben opgevat om onze senioren damles te gaan geven. Deze zelfde vrijwilligers zijn ook bereid damles te gaan geven aan de asielzoekers in het toekomstige AZC en de noodopvang. Een mooie manier om deze mensen iets te bieden als tijdsbesteding en door meedoen kunnen zij zich thuis voelen.

Zo komen met dit kampioenschap verschillende elementen van mijn portefeuille bij elkaar. Sport en vrijwilligerswerk als bindmiddel van de samenleving: mensen ontmoeten elkaar, mensen worden gevormd, en via vrijwilligerswerk wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de samenleving.

Ik wens u allen een sportief en succesvol toernooi toe. En vergeet u na afloop van de sportieve prestaties vooral niet een bezoek te brengen aan onze gezellige binnenstad!

Jurgen van Houdt Wethouder Zorg, Welzijn, Sport, Asiel en Integratie

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar