Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Rondeprijs 4e ronde

Alexander Baliakin heeft de rondeprijs van de vierde ronde gewonnen. De wijze waarop hij in een vrijwel gelijkwaardige stand zijn tegenstander Maarten Linssen onder druk wist te zetten maakte indruk op de jury. De partij verliep volgens het klassieke stramien, met nauwelijks tempoverschil.

Zet op zet 27 de witte schijf 41 op 45 en de stand is symmetrisch. In een 10×10 stand zocht Maarten het in een aanval via veld 22, ook wel het kerkhofveld genoemd. Achteraf bleek dat hij dat niet met 27-22, maar met het verrassende 28-22 had moeten doen. In het vervolg bleef wit in temponood. Op de 45e zet kan zwart een dam nemen die zeer verrassend niet blijkt te winnen. Een drie om drie in dezelfde stand blijkt wel winnend. Eens temeer blijkt de klasse van Alexander in dunnere standen.

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar