Enschede, 7 – 16 april
Rondeprijzen
1. Ben Provoost
2. Auke Scholma
3. Frits Luteijn
4. Alexander Baliakin
5. Ben Provoost
6. Marino Barkel
7. Niek Kuijvenhoven
8. Ivo de Jong
9. Maarten Linssen en Michiel Kroesbergen.
10. Wouter Sipma en Alexander Baliakin
11. Auke Scholma en Wouter Sipma

Lees meer over de toekenning van de prijzen: Rondeprijzen

Invaller Kuijvenhoven vloert Auke Scholma

20160407151025Enschede, 12 april 2016, Theo Leoné
Invaller Niek Kuijvenhoven heeft in de zevende ronde van het Nederlands kampioenschap dammen koploper Auke Scholma een nederlaag toegebracht. In een acht om acht bleef de Fries te lang op winst doorspelen en kreeg het deksel op zijn neus.

De Kampenaar Kuijvenhoven is in Enschede met een voortreffelijk toernooi bezig. De op het laatste moment voor nationaal kampioen Roel Boomstra ingevallen dammer heeft, in partijen die het aanzien meer dan waard zijn, al twee overwinningen en drie remises geboekt.

Op superdinsdag – de dag waarop alle spelers twee partijen speelden – slaagde niemand om de volle buit binnen te halen. Wouter Sipma was in zijn duels uitstekend op dreef maar kwam toch niet verder dan twee plusremises. Ook Marino Barkel liet zich van zijn beste kant zijn. Zo verkreeg hij groot voordeel tegen vijfvoudig nationaal kampioen Alexander Baliakin, die pas na 63 de vluchtweg naar remise vond.

20160407151025Maarten Linssen haalde opgelucht adem nadat hij in een klassiek partij – afgesloten met combinatief vuurwerk – de punten deelde met Ivo de Jong. “Drie nederlagen op rij. Dat doet ook psychologisch iets met je. Vorig jaar ging me het toernooi een stuk beter af. Ik kan nauwelijks nog aan de laatste plaats ontsnappen.”

Jos Stokkel zat in de partij tegen Michiel Kroesbergen lange tijd met een passieve schijf op veld 46 in de maag. Voorzichtig koerste de Huissenaar naar remise.
Een gelijkspel leverde ook de rustig voortkabbelende partij Ben Provoost – Wouter Sipma op.

Frits Luteijn moest andermaal twee keer gewonnen staan alvorens hij de beide punten kon oppakken. In het duel met Wouter Ludwig overzagen beiden een lichte combinatie. Uiteindelijk haalde Luteijn zijn tegenstander zowel positioneel als combinatief onderuit.

Sponsoren
VWS
VWS
VWS

VWS

PODB
Provinciale Overijsselse DamBond
Damclub Almelo

Damclub Almelo

BDV Borne

Damclub Dedemsvaart

Damclub Dedemsvaart

Enschedese Damclub

Damclub Witte van Moort Westerhaar